bathory

1.

isveçli black metal grubu. 1984 yılında isveçte quorthon takma isimli tomas forsberg tarafından tarafından kurulmuştur. ismini birçoklarının tahmin edeceği üzere venom'un countess bathory adlı şarkısından almamıştır. nitekim kendisi venom fanı değildir. black metalin bugünkü halini alması venom kadar bathory'ninde emekleri sayesinde olmuştur. venomun tarzının ilk örneği olmasında sözleri ve imajlarının katkısı vardır. müzikal anlamda ise venom ve celtic frost thrash metale daha yakındırlar müzikal anlamda en büyük katkıyı bathory yapmıştır. bathory hiçbir zaman konser vermemiştir. bünyesinde birçok black / thrash grubunu barındıran blackmark productions'un patronu quorthon'un babasıdır. nitekim tüm bathory albümleri blackmark productions etiketiyle piyasaya sürülmüştür. bathory black metalin ortaya çıkmasında pay sahibi olduğu kadar aynı zamanda "blood fire death" albümüyle viking metalin de öncü gruplarından olduğu bilinmektedir. grubun frontmanı quorthon'un 2000 yılında lake of tears vokalisti ile birlikte silverwing adlı gothic/doom grubunda bir demo çalışması olmuştur. bathory arkasında 3 tribute albümü, 200 küsür cover(tribute'ler dahil) 2 film sountracki ve 16 albüm bırakmıştır. grubun frontmanı quorthon 7 haziran 2004 tarihinde isveç'te geçirdiği kalp krizinden dolayı vefat etmiştir.


diskografi

1984 - bathory

1985 - the return...

1987 - under the sign of the black mark

1989 - blood fire death

1990 - hammerheart

1991 - twilight of the gods

1992 - jubelium vol.1 (derleme)

1993 - jubelium vol.2 (derleme)

1994 - requiem

1995 - octagon

1996 - blood on ice

1998 - jubelium vol.3 (derleme)

2001 - destroyer of the worlds

2002 - norland 1

2003 - norland 2

   exnihilo   07.01.2007 08:30
   #172512
2.

aslında black metal'i kuran gruptur. daha doğrusu adamdır. birçok black klasiğine imza atmıştır fakat mühürü basamamıştır. önüne gelen bathory coverlamaktadır. ama bazıları da çok güzel yapmaktadır işini.


eğer black metal türünü merak eden varsa bomba gibi bir giriş için under the sign: the sign of the black mark albümünü ama ondan da ziyade tek bir şarkıyı öneriyorum. bathory'den geliyor. kopkop'a hazır olun;


<bkz: call from the grave>

   malevolent   29.07.2007 01:30
   #577454
 
reklamı kapat

yazdır