ben size taarruzu emretmiyorum olmeyi emrediyorum

1.

253.000 şehit verilen çanakkale savaşlarında savaşın seyrini değiştiren ve belkide savaşın kazanılmasını sağlayan atatürk cümlesi.

   hagakure   02.01.2007 15:53
   #166067
2.

<bkz: ben size taarruz edemezsiniz demedim adam olamazsınız dedim> * * *

   laetus   02.01.2007 17:15
   #166199
3.

mustafa kemalın verdiği en büyük emirdir.gözyaşları ile bile anlatılamaz.

   jeremies   23.02.2007 10:31
   #232559
4.

<bkz: ben size taarruzu emretmiyorum örmeyi emrediyorum>

   cayvesigara   28.05.2007 11:08
   #428887
5.

mustafa kemal atatürkün çanakkale savaşında bir anzak taarruzuna karşı geriye çekilen askerlerine verdiği mükemmel emir , bu vatanın gizli kahramlarına lafmacundan da binlerce hürmetler..

   googlenin kayip o su   24.03.2008 15:52
   #878396
6.

ben o askerlerin geriye cekildigine inanmiyorum.

   dikizaynasi   24.03.2008 15:53
   #878397
7.

çok zamanlar öncesi şevki yılmaz adındaki milletvekili sıfatlı mürteci, hakkında hatırladığım kadarıyla şu gibi sözler söylediği emir.

'' muğğstafa kemaaal sizee savaşmayı değilll ölmeyi emrediyorum demişşş..iyi halt etmişşş.. 250 000 kişi öldü bu adamın sözü yüzündeeen..''

ne diyeyim, yorum yaparken şevki yılmaz'a bir güzel küfür etmek gerektiğinden şimdilik susma hakkımı kullanıyorum.

   kadirnaziboy   24.03.2008 16:06
   #878408
8.

yer : conkbayırı..
yıl:1918 nisan 25

-niçin kaçıyorsunuz?
>efendim. düşman...
-nerede?
>işte.
-düşmandan kaçılmaz!
>cephanemiz kalmadı.
-cephaneniz yoksa süngünüz var.

-süngü tak ve yere yat!


-size ben taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum. biz ölünceye kadar geçecek zaman zarfında yerimize başka kuvvetler ve komutanlar geçebilir.

---------------------------

yıl : 2008

nerdeyiz?
-al sancağımızın altında. *

böyle bir toprağın, böyle bir vatanın çocuklarıyız.
böyle bir paşamız vardı.
hala var gerçi.
ölmedi o.
ölemez de.

ama sorguluyorum şu an..
ben bu satırları her okuduğumda gözümden yaşlar akıyor.
durduramıyorum bir türlü.
akacak kan misali, akmaya niyeti varsa durduramam.. durduramaz da kimse onu...

ben, bana emanet edilen toprağıma sahip çıkabildim mi?
ben, bu topraklarda doğmayı, ve bu topraklarda solumayı hak ettim mi ?
ben, bayrağıma tapıp kuranı öpüp ya allah diyip cenge gittim mi?

...

o zaman gideni yad et. gidenin anısına sahip çık.
yarin ucu oyalı, işlemeli mendili kana bulandı.
bayrağın ayaklar altına alındı.
marşına küfredildi.
sana hakaret edildi.
vatanın zapt edildi.
türkçen katledildi.

ne yaptın?
ne yaptık?

ve onlar olsaydı ne yaparlardı???

rahat uyu kemalim,
rahat uyu mehmedim,

gözün arkada kalmasın da diyemiyorum ama yine de gözün arkada kalmasın.

süngümüz yoksa yüreğimiz var.
kurşun da geçirse etimiz var.
etten ördüğümüz duvar var.
yine de geçirmeyiz.

yine de geçilmez çanakkale...

   ajoo   24.03.2008 16:22
   #878428
9.

-geçemedik komutanım türkler çok sıkı
+kemal diye biri varmış doğru mu
-evet sikti belamızı.

   tas ustunde tas kesilmemis bas kalmasin   24.03.2008 16:51
   #878456
10.

mustafa kemal'in ifadesine göre conkbayırı savaşlarını kazandığımız an, bu emrin akabinde siper alan askerlerin düşmanı da siper almaya mecbur ederek zaman kazanması ve yardımcı birliklerin yetiştiği, bu andır.

   yogunbazli   24.03.2008 16:53
   #878457
11.

<bkz: ben size savaşmayı değil bokunu çıkarmayı emrediyorum>

   okkes   24.03.2008 16:56
   #878462
12.

*ben size savaşmayı değil,ölmeyi emrediyorum!

-başka seçenek yok muymuş abi?
-sus lan!..yat!!!
-çekme bi dakka yaa..allah allaaah...
-nereye lan?

   benpelin   24.03.2008 17:07
   #878480
13.

<bkz: kendi askerini olduren ordu>

komutanı kim ki ordu ne olsun. aradan 100 sene de geçse değişmiyor işte zihniyet.

   nicholai alexandrovic hel   27.08.2009 07:31
   #1562628
14.

<bkz: komutanım ölmesekte devlet kendiliğinden kurtulsa kurulsa>... * ...

   escold   27.08.2009 07:40
   #1562637
15.

verilebilecek en saçma emirlerden biri. öylesine kanlı bir savaşta "size ana babanızı,eşlerinizi, sevgililerinizi görme fırsatı vericem" türevi birşeyler vaadedilerek askerler motive edilebilir anlarız da "ölmeyi emrediyorum" ne demek? bu ne ya?düzgün strateji kur da ölmeyelim. böyle komutanım olsa arkama bakmadan kaçardım galiba.

   elin oglu   24.12.2012 13:30 ~ 14:33
   #2578704
16.

vatanı, dini ve belki de arkada bekleyen anası, babası ve de sevgilisi için ölmeyi göze alarak savaşabilecek kahramanlara, bütün bunları göze alabilen komutanları tarafından verilen bir emir.

gidin; ana, baba, sevgili, akraba ve her şeyden önce vatan için savaşın, gerekirse de ölün' anlamına gelir.

   giallorosso   24.12.2012 13:36
   #2578706
 
reklamı kapat

yazdır