europe

1.

isveçli melodik hard rock grubu europe orijinalde bir progressive rock grubu olarak kuruldu ve daha sonra müziklerine klavye ekleyerek değişim içerisine girdiler ve power metal türünün ortaya çıkışında oldukça etki yaptılar. isveç'ten çıkan en başarılı gruplardan biri olan europe bugüne kadar dünya çapında 10 milyonun üstünde albüm satmıştır. grubun temelleri 1979 yılında force adıyla stockholm kentinde joey tempest (vokal, klavye), john norum (gitar), peter olsson (bas) ve tony reno (davul) tarafından atıldı. iki sene sonra olsson grubu bıraktı ve yerine john levén geçti. birkaç ay sonra da john levén gruptan ayrıldı ve malmsteen'in rising force grubuna katıldı. bunun üzerine de marcel jacob gruba katıldı. 1982 de isveç'de düzenlenen ve 4000 grubun katıldığı yarışmada birinci oldular. ayrıca tempest en iyi vokalist, norum'da en iyi gitarist ödülünü aldı. bu esnada grup adını europe olarak değiştirdi.

ilk albümleri "europe" (1983) hem japonya hem de isveç'te oldukça çok iyi sattı. "seven doors hotel" adlı single japonya'da listelerde ilk 10'a girdi. bir yıl sonra ikinci albüm "wings of tomorrow" ve "open your heart" adlı single ile grup cbs records firmasının ilgisini çekmeye başladı. ve 1985 yılında bu firma ile uluslararası bir kontrat imzalandı. yine aynı sene "on the loose" adlı film için büyük bir hit haline gelecek olan "rock the night" adlı parçayı kaydettiler. yıl sonunda yeni albüm için kayıtlara başladılar. 1986 yılında piyasaya çıkan bu albüm "the final countdown" idi. dünya çapında büyük yankı yaratan albüm toplam 6 milyonun üstünde satış rakamlarına ulaştı. albüme adını veren "the final countdown" parçası 26 ülkede bir numaraya oturdu ve "carrie" adlı ballad amerika'da "the billboard hot 100 chart" listesinde 3 numaraya ulaştı. aynı yıl ise john norum kariyerine solo olarak devam etmek amacıyla grubu bıraktı.

bu albümü takiben 1988 yılında "out of this world" albümü geldi ve toplamda 2 milyon sattı. önceki albümlere bakıldığında bu rakam önemsiz olarak değerlendirildi. bu dönemde guns n' roses, ınxs ve u2 gibi gruplar melodik hard rock türünün müzik endüstrisinde sahip olduğu tekeli kırmışlardı. 1991 yılındaki "prisoners ın paradise" albümü ise o dönemlerde nirvana ve pearl jam ile başlayan ve patlama yapan grunge akımının kurbanı olmuştu. 1992 yılındaki turne sonrası grup çalışmalarına uzun bir ara verme kararı aldı. tempest, norum ve marcello solo projelere yönelirken diğer üyeler farklı gruplarda çalmaya başladılar. aradan yıllar geçti ve milenyum kutlamaları için gruba stockholm'da "new year's eve" de konser teklifi götürüldü. yıllar boyunca konuşulan grubun yeniden biraraya geleceği dedikoduları 2003 yılında gerçek oldu ve klasik "final countdown" kadrosu tekrar toplandı. 2004 yılında grubun yeni ve altıncı stüdyo albümü "start from the dark" tüm dünyaya tanıtıldı. kritiklerde çok iyi notlar alan grubun bu albümü tüm dünyada 600.000 adet sattı.

grup üyeleri;

joey tempest - vocals (1979-92; 2003–present)
john norum - guitar (1979-86; 2003–present)
john levén - bass (1981-92; 2003–present)
mic michaeli - keyboards (1984-92; 2003–present)
ıan haugland - drums and percussion (1984-92; 2003–present)

eski üyeler;

peter olsson - bass (1979-81)
marcel jacob - bass (1981)
tony reno - drums and percussion (1979-84)
kee marcello - guitar (1986-92)

diskografi;

europe (1983)
wings of tomorrow (1984)
the final countdown (1986)
out of this world (1988)
prisoners in paradise (1991)
start from the dark (2004)
secret society (2007)

   thisplaceisterrible   28.03.2007 13:31
   #288108
2.

yalnızca <bkz: the final countdown> şarkısıyla tanınmasına üzüldüğüm melodik, progresif rock grubu. yeni albümleri eski tadı vermese de hala ayakta olup müzik yapmaktadırlar.

<bkz: joey tempest>
<bkz: john norum>

   kaizer99   22.01.2008 17:32 ~ 20.09.2008 13:52
   #828063
3.

oha hatunlara bak: [swh]

http://fotogaleri.ntvmsnbc.com/detay.aspx?categoryıd=6&galle

   kaamos   25.08.2008 00:31
   #1014909
4.

<bkz: rock the night>

aynı zamanda şimdiki bazı * dandik gruplara beş bin * basabilecek bir gruptur.

   zeroo   01.09.2009 00:43
   #1572876
 
reklamı kapat

yazdır