zulfu livaneli

1.

turku/ozgun muzik tarzinin buyuk ustalarindan biri olan sarkici.ayni zamanda gazete yazari.

   kingston   31.03.2006 04:53
   #628
2.

<bkz: milletvekili>

   dwight   31.03.2006 04:58
   #633
3.

sarkilari insanda susamis hissini yaratir. damaginiz bir turlu dilinizi birakamaz. oyle yasar gidersiniz.

   nemo   31.03.2006 05:02
   #635
4.

<bkz: kan cicekleri>
<bkz: leylim ley>
<bkz: odam kirec tutmuyor>
<bkz: karli kayin ormani>

   masaimara   06.04.2006 01:02
   #2595
5.

<bkz: duvarlar>

   yasakani   06.04.2006 14:56
   #2626
6.

aynı zamanda bir zamanlar tolga savacı ile evli olan aylin livaneli'nin babası.

   sherry   14.06.2006 15:41
   #9287
7.

bir kere dinlemeniz yeter kafein gibi bişey bu yaw
<bkz: bağımlılık yapanlar>

   sharkey   16.06.2006 15:52
   #9349
8.

akşam gazetesinin abuk yazarı oray eğin'in kendisi üzerinden reklam yapmaya çalıştığı, riya, aldatma ve yolsuzluğun hakim olduğu ceylan derisi koltuklara oturamayacak kadar naif ve kişilik sahibi olan atatürkçü sanatçı.

   sulh   15.07.2006 19:48
   #12127
9.

<bkz: engereğin gözündeki kamaşma>.evet güzel bir kitabıdır bu adamın.okumuşluğum ve sevmişliğim mevcut.

   beynim_zonkluyor   16.07.2006 08:00 ~ 07.09.2006 01:00
   #12173
10.

<bkz: mutluluk>
<bkz: bir kedi bir adam bir olum>
<bkz: leylanın evi>

   sonanda   23.07.2006 15:51
   #16736
11.

gökyüzünde yeryüzünde
gün doğdu mu her gün ilk gün
her gün aydınlıktır
yoksa ümit
her yer loş karanlıktır

yar gurbette can yürekte
bir kafeste ne amansız
sonsuz ayrılıktır
geçmez zaman
her gece hep aynıdır

fırtınada ak ayazda
sürgün her yerde hep yalnızdır
gül açsa da kuş uçsa da
görmez dargındır

her durakta her uykuda
sürgün her nefeste yalnızdır
her şafakta her yudumda
hasret sancıdır

yol alsa da ses duysa da
dağ aşsa da her adım son
her an son adımdır
tek başına
yalnızlık bir yankıdır

yar gurbette can yürekte
bir kafeste ne amansız
sonsuz ayrılıktır
geçmez zaman
her gece hep aynıdır

fırtınada ak ayazda
sürgün her yerde hep yalnızdır
gül açsa da kuş uçsa da
görmez dargındır

her durakta her uykuda
sürgün her nefeste yalnızdır
her şafakta her yudumda
hasret sancıdır

   marwel   23.07.2006 15:53
   #16740
12.

abbas güçlü 'nün genç bakış adlı programında çok güzel kelamlar edip, insanlığına olan saygımı bir nebze arttırmış olan adam. mısır'lıların ve ispanyol'ların müzik kültürüden yola çıkarak şahane br tespitte bulunmuştur. der ki: "ispanyollar kadınlı erkekli bir yandan gitarlarını çalıyordu, kadın dansçıların ve müzisyenlerin arasındaki o uyum o renk öylesine güzeldi ki dinlerken insan kendisinden geçti, mısırlılar ise saatlerce aynı ritmde yine güzel ama renksiz olan müziklerini dinletti.burdan da görülüyor ki kadın erkek uyumunun, kadın iştirakının olduğu toplumlar sıkıcı ve rutin değil, renkli ve güzeldir."

   beynim_zonkluyor   19.08.2006 15:13 ~ 05.12.2008 00:25
   #24317
13.

'dünyayı güzellik kurtaracak bir insanı sevmekle baslayacak hersey...'diyerek bana sevmenin ne kadar büyük bir güc oldugunu hatırlatan insan...durusuyla yasayısıyla konusmalarıyla gercek insan...
<bkz: baba büyüksün!>

   yigit   19.08.2006 15:55
   #24335
14.

<bkz: ömer zülfü livaneli>
sürgün adlı ederlezi ile biirlikte hayatımın bir numarası olan müziğin sahibi, hayatımın cevap anahtarı, milletvekili, avrupa da yazarlığıyla siyasi kişiliğiyle kimsenin giremediği topluluklara giren, sis, yer demir gök bakır ve şahmaran diye üç tane film çekmiş, bu filmeleri üstüne yönetmen değil, yöneten zülfü livaneli yazmış yönetmenliğe ibrahim tatlıses kadar olmasa da saygılı türkiyenin bir numaralı medarı iftiharı
kitapları:
<bkz: afaratta bir çocuk>
<bkz: geçmişten geleceğe türküler>
<bkz: sis>
<bkz: orta zekalılar cenneti>
<bkz: diktatör ve palyaço>
<bkz: sosyalizm öldü mü>
<bkz: livaneli besteleri>
<bkz: engereğin gözündeki kamaşma>
<bkz: bir kedi,bir adam,bir ölüm>
<bkz: mutluluk>
<bkz: gorbaçov'la devrim üstüne konuşmalar>
<bkz: leyla'nın evi>
www.livaneli.net

   ederlezi   19.09.2006 21:32 ~ 21:43
   #48138
15.

ada albümüne kadar güzel olan fakat sonra bok eden sanatçı-siyasetçi bozması.ayrıca hümanist olduğu için solcuymuş

   browning   06.12.2006 19:53
   #133539
16.

"yer demir gök bakır", "sis" ve "şahmaran"filmlerinin yönetmeni. valencia film festivali'nde "altın palmiye" ve 1989'da montpelier film festivali'nde "altın antigone" ödülüne layık görüldü. "sis", "en iyi avrupa film ödülü"ne aday gösterildi.

   yatay zeka   06.12.2006 19:56
   #133541
17.

diskografisi şöyledir:

chants revolutionnaires turcs – 1973
eşkiya dünyaya hükümdar olmaz – 1975
merhaba – 1977
nazım türküsü – 1978
otobüs (film müziği) – 1978
alamanya beyleri – 1979
atlının türküsü - 1979
günlerimiz – 1980
ince memet türküsü – 1980
maria farandouri livaneli söylüyor – 1982
yol (film müziği) – 1983
eine auswahl – 1983
ada – 1983
istanbul konseri – 1984
güneş topla benim için – 1985
livaneli / 10 yılın ezgisi – 1986
zor yıllar – 1986
hoşgeldin bebek – 1986
gökyüzü herkesindir – 1987
film müzikleri – 1988
crossroads (new age) – 1990
saat 4 yoksun – 1993
neylersin – 1995
yangın yeri – 1996
janus (senfonik şiirler) – 1996
livaneli & theodorakis : together – 1997
nefesim nefesine – 1998
new age rhapsody , london symphony orchestra plays livaneli - 1999(konser)
unutulmayanlar – 1999
ilk türküler – 2001
hayata dair - 2005
efsane konserler -2006 (toplama)

   yatay zeka   06.12.2006 19:58
   #133546
18.

<bkz: gözlerin>

   moonshine   06.12.2006 20:26
   #133568
19.

<bkz: yalniz insan>

   bosveeer   22.12.2006 21:50
   #152487
20.

http://www.kimkimdir.gen.tr/kimkimdir.php?id=2358
gerçek adı ömer zülfü livaneliâdir. 20 haziran 1946 yılında konya-ılgınâda doğan livaneli, müziği ile birçok ulusal ve uluslararası ödül aldı ve eserleri john baez, maria farandouri gibi sanatçılar tarafından yorumlandı. kültür, sanat ve politika alanında türkiyeânin önemli isimlerinden birisi olan sanatçı, sanat yaşamı boyunca 300âe yakın besteye ve 30 film müziğine imzasını attı.

bugüne kadar üç uzun metrajlı film yönetti; "yer demir gök bakır", "sis" ve "şahmeran". valencia film festivali'nde "altın palmiye" ve 1989'da montpelier film festivali'nde "altın antigone" ödülüne layık görüldü. "sis", "en iyi avrupa film ödülü"ne aday gösterildi. sanatçının filmleri türkiye, abd, fransa, almanya, isviçre, ve japonya'da gösterime girdi ve bbc, wdr, ispanya, kanada ve japon televizyonları gibi bir çok televizyon şirketine satıldı.

ekim 1986'da cengiz aytmatov'un daveti üzerine federico major, yaşar kemal, arthur miller ve diğer ünlü sanatçı ve düşünürlerin katıldığı kırgızistan ve daha sonra wengen, granada ve mexico city'de toplanan ıssyk - kul forumu'nda yer aldı.

livaneli, elia kazan, jack lang, vanessa redgrave, arthur miller, mikhail gorbaçov gibi ünlü kişilerle birlikte dünya kültürünün ilerlemesi ve dünya sanatlarının gelişmesine katkıda bulunmak üzere çalışmalarda bulundu.

1996 yılında parisâte merkezi bulunan unesco (birleşmiş milletlerin eğitim kültür bilim kurulu) tarafından büyükelçilik verilen sanatçı livaneli, orjinali ilk kez 1978âde çıkan "nazım türküsü"adlı albümde nazım hikmet'in şiirlerinden bestelediği şarkıları bir araya getirdi.

arafta bir çocuk", "engereğin gözündeki kamaşma" ve "bir kedi, bir adam, bir ölüm" kitaplarının yazarı olan livaneli, halen sabah gazetesi'nde köşe yazarlığına devam etmektedir.

   faten   12.01.2007 11:04 ~ 26.03.2007 03:31
   #178126

1234  

 

sayfa

 / 4 

reklamı kapat

görseller

yazdır